<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4664242383901968618\x26blogName\x3dYO-pot\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yopot.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dro\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yopot.blogspot.com/\x26vt\x3d-5663470449559949661', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YO-pot

yo pot... tu poti... noi poate !!!

YouTube Doodle

vineri, 31 octombrie 2008

Uite ca dupa Google Doodle avem si YouTube Doodle.
Eu nu am mai vazut pe YouTube, pana acum, logo-ul schimbat, dar poate ca e inceputul unei noi traditii?

Asa arata Doodle-ul de azi de pe YouTube.

Si daca va intrebati ce semnifica - pai azi e Halloween!!! Si, teoretic ar trebui sa fie infricosator de sugestiv. Mie si colegilor mei ne-a luat vre-o 2 minute de  brainstorming sa ne prindem ce si cum. Se pare ca in dimineata asta cafeaua si-a facut efectul cu intarzieire ;).

Eu sunt mare fan al Google Doodles. Mi se pare ca e una din strategiile Google de mare efect.
Ca si regula celor 28 de cuvinte si ca si alte lucruri. Sunt mici detalii care fac marca Google sa fie mare.

Cat de simplu si cat de eficient e sa trantesti un logo ca cel de mai jos si cu asta sa aduci aminte ca in spatele Google sunt niste oameni care traiesc pe aceiasi planeta.
Acum, cat de adevar o fi afirmatia de mai sus, ramane de vazut :P. Dar daca vreti sa stiti cine e maestrul in spatelel logourilor iete mai jos.

Etichete: , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Se vad nori pe cer

joi, 30 octombrie 2008

Parca toata lumea vorbeste de Cloud Computing in ultimul timp... a devenit subiectul la moda. Unii tipa DA, altii tipa BA, dar una peste alta ne indreptam spre asa ceva.

Dar care e faza cu Cloud Computing? Pai idea e simpla - iti externalizezi datele si serverele. In loc sa iti tii aplicatiile si bazele de date la tine in beci, sau intr-un data center unde ai serverele sau la nu-stiu ce hosting provider, le tii pe niste masini virtuale care fac parte dintr-o mare retea al unuia dintre gigantii din industria IT care isi permite sa ofere asa ceva ca serviciu. 

In primul rand e Amazon - cu S3 (pentru stocare) si EC2 (pentru putere de calcul), EC2 care acum stie si Windows.
Iar in al doilea rand e Microsoft cu Azure.
La Amazon e clar, serviciul e scos si  din beta deja, e folosit, probabil e si profitabil, cu tot ca nu exista date exacte. La Micrsoft e abia inceputul, ca zilele trecute au anuntat serviciul, sub numele pufos Azure, care este inca in CTP.

Dar uite cum am avut dreptate despre Microsoft. Cand scriam articolul asta ieri habar n-aveam de tentativa esuata cu Cloud Computing marca Microsoft supranumita HailStorm (bun nume baieti, trebuia sa-i ziceti ForrestFire, era mai de effect ;) ). Aparent HailStorm era foarte similar cu Azure (exceptand numele care acum e pufos si iti inspira oarecum sentimente si ganduri alb-albastrui) . Dar n-a fost sa fie. N-a fost momentul potrivit, n-a fost atitudinea potrivita.
Si ce face Microsoft - asteapta... vre-o 7 ani, dupa care mai baga o fisa - si jackpot, acum Azure e primit cu bratele deschise. Uite cum reuseste Microsoft sa mai faca un pas inainte, dupa o prima tentativa esuata.

Eu sunt de parere ca toata povestea asta cu Cloud Computing e un pas urias inainte pentru ca mai adauga un strat intre hardware si software. E mai simplu sa faci un nou site, care va revolutiona lumea. Nu trebuie sa ai insomnii de grija - oare daca o sa explodeze numarul de vizitatori ce ma fac? Pai ce te faci? Simplu! Mai adaugi vre-o 10 servere din 2 clickuri si un enter. Voila! Problema s-a rezolvat! 

Si stai si te intrebi - pai care o fi problema cu asta? Pai simplu - ai toate datele la Amazon / Microsoft / Oricine Altcineva pe server. Depinzi total de provideri. Si daca isi pierde Bill vre-o 2 rotite si decide ca vrea sa stie toate datele clientilor tai, atunci ce te faci?
Si cei care isi pun asemenea intrebari au si ei dreptate in felul lor.

Dar bine mai baieti, zic eu, atunci cand iti pui datele pe un server in administrarea unui Hosting Provider nu faci tot aia? Chiar daca le vari in niste data center-e jmechere, tot sunt niste tipi acolo care sunt Dumnezeu cand vine vorba de bitii vostrii pretiosi.
Eu vad prea putine diferente ca sa-mi fac probleme.

Eu zic asa - se vad nori pe cer, dar ploaia care vine va fi extrem de benefica.
Cum era si poezia:

Vine ploaia! Bine-mi pare! 
In gradina am o floare. 
Ploaia o va creste mare. 
Vine ploaia! Bine-mi pare!

Etichete: , , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Google Chrome Logo - Originile

miercuri, 29 octombrie 2008

Am preluat imagine de jos de pe blogul lui Orlando, dar mi s-a parut geniala.
Sursa originala este aici.


Tare Google Chrome, pacat ca nu crapa asa de gratios precum pretindeau in prezentarea lor inovativa. Mie mi-a crapat si nu doar un tab, cum ar fi trebuit, a luat tabul ala toata aplicatia cu el.

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Mi-a scris Ballmer, Steve Ballmer :)

Dau eu azi drumul la calculator, de dimineata, asa cum si trebuie si sa-mi pice fata pe tastatura - ma uite si la astia tupeu - sa faca Spam cu numele lui Steve (Steve pe care il cunoastem cu toti, prietenul lui Bill si Bill e tipul ala de la Microsoft, seful de).
Dupa ce imi revin din uimirea profunda imi fac curaj sa dau si pe mail.
Mi-a luat ceva timp sa ma gandesc (vre0 2 secunde) daca sa sterg mailul direct, ca probabil e ceva cu multi troieni si alte minuni sau sa aloc 2 secunde si sa ma uit la el.
Si.... m-am uitat, si nu era teapa, si nu era nici Spam, era un mail de la Steve, trimis mie... si altor catorva zeci de mii de abonati la newsletterul Executive Emails From Microsoft.

Si ce zice Steve - pai zice el bine, despre Windows Azure si despre Office Web Applications si despre ce frumos totul va comunica si cum Microsoft, va fi acolo, varf de lance.

Si a mai zis despre Software + Service - o viziune pe care o impartasesc mai mult decat pe cea de SaaS. Despre cum vad eu situati S+S nu neaga abordarea SaaS, dar zice foarte lucid ca pentru a scoate tot din SaaS iti trebui un client puternic - cel mai bun exemplu care imi vine in cap e iPhone si Google Earth. Idea e furata si din interviul de la AllThingsD a lui Bill Gates si Steve Jobs. Apropo - ambi cred in aplicatii si platforme client puternice.

Eu am mai zis, eu sunt fan al aplicatiilor Microsoft de dezvoltare de software, sunt tari. Azure e tare, din ce am vazut in prezentari, Office Web Apps pare promitator. Chiar cred ca Microsoft, cu intarziere, dar a nimerit acolo unde trebuie. 
Sa nu uitam ca Microsoft nu a facut primul browser, dar a omorat Netscape si a dominat ani buni prin balaria aia de IE6. Nu a facut primul Excel, dar a omorat Lotus si acum inca domina, nu a facut primul system gen X Windows (a furat la fel ca si Apple) de la PARC dar acum inca domina cu Windows. 

De ce nu ar face acelasi lucru si cu alte tehnologii. Eu nu sunt dintre cei care zic - "Microsoft a pierdut cursa Internetului", mai degraba as zice - "fiti pe faza, ca baietii clocesc" ceva sau m-as hazarda chiar sa zic "watch and learn". Cea ce Microsoft stie cel mai bine sa incerce pana reuseste. Resurse au, asa ca pot sa-si permita 1-2 greseli.
Apropo - ati vazut ce repede s-au repliat cu Vista? Acum apropae ca nici nu mai auzi de Vista de la Microsoft in comunicatele privind viitorul Windowsului - auzi de Windows 7 si Windows Server 2008 R2. Au luat una sub centura si acum isi rezolva problemele, radical, fara sa mai carpeasca prea mult la Vista. Nu tin minte cand a mai fost o schimbare de generatii atat de rapida a Windowsului.

Si pentru toti curiosii care nu au avut privilegiul sa primeasca mail de la Steve in dimineata asta - am vrut sa pun tot e-mailul, ne editat ci doar luat cu combinatia mea preferata de tasta Ctrl + C, Ctrl+V, dar m-am gandit ca e mai simplu sa va uitati aici, in loc sa creez un post kilometric.
Dar am pus mai jos doar inceputul si sfarsitul, ca un sneak preview ;).
Savurati!

During the past decade, a dramatic transformation in the world of information technology has been taking shape. It's a transformation that will change the way we experience the world and share our experiences with others. It's a transformation in which the barriers between technologies will fall away so we can connect to people and information no matter where we are. It's a transformation where new innovations will shorten the path from inspiration to accomplishment.

Many of the components of this transformation are already in place. Some have received a great deal of attention. "Cloud computing" that connects people to vast amounts of storage and computing power in massive datacenters is one example. Social networking sites that have changed the way people connect with family and friends is another.

Other components are so much a part of the inevitable march of progress that we take them for granted as soon as we start to use them: cell phones that double as digital cameras, large flat-screen PC monitors and HD TV screens, and hands-free digital car entertainment and navigation systems, to name just a few.

What's missing is the ability to connect these components in a seamless continuum of information, communication, and computing that isn't bounded by device or location. Today, some things that our intuition says should be simple still remain difficult, if not impossible. Why can't we easily access the documents we create at work on our home PCs? Why isn't all of the information that customers share with us available instantly in a single application? Why can't we create calendars that automatically merge our schedules at work and home?

...

We're not quite there yet. Today, the Azure Services Platform is available only as a limited technology preview release. But as developers begin to combine the capabilities of this new platform with the amazing ongoing hardware and software innovations that we are seeing from companies across the industry, it will bring us significantly closer to the time when information, communication, and computing flows along with us seamlessly as we move through our day-to-day activities.

You can learn more about these technologies and the progress we are making by visiting the Microsoft Software + Services Web site.

I look forward to sharing more information with you about these new technologies in the near future.

Steve Ballmer

Etichete: , , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Weapon of mass Tweetstruction

Old news, but hey - facts are never old ;).
You all by know probably heard about the warning the US army made concerning how Twitter can be used by terrorists to communicate and spread their ideology. But I'm just wandering, are these people serious?

The guys at Joy of Tech really managed to give this the right spin, from my point of view.

Ok, you have the bad guys talking to each other and plotting using social apps. I can agree with this, especially given yesterday's news about the skinhead assassination plot on Obama and the fact that one of the guys was "smart" enough to put his picture with a very big gun on MySpace.

But I see one problem in this whole ordeal. People, you already scan e-mails, listen to cellphones, landlilnes and the whole deal... how difficult is it to google some specific keywords. It's a little hard to hide an assasination plot on MySpace / Twitter / whatever. The US army should think about encouraging everybody to use Twitter to coordonate on deploing their weapons of mass distruction, it will just make their lives as easy as googling "how I plan to blow up the world"...

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Blu-ray is dead?

marți, 28 octombrie 2008

Asa sustin cei de la ZDnet, dar eu nu sunt de acord cu ei. Robin Haris aduce tot felul de argument in articolul lui - indubitabil, are si el dreptate, dar hai sa fim seriosi, eu nu vad Blu-Ray cu burta in sus.
Poate incetinit. Cred ca deja s-au vandut suficiente playere ca sa se faca o masa critica (era sa zic suficient de critica ;) ).
Printre altele, eu nu vad viitorul Blu-Ray numai in filme. Cand a aparut dvd-ul, nu mi-am luat drive de dvd sa ma uit la filme, mi-am luat pentru ca au inceput sa apara programe pe dvd (si jocuri ;) ). 
Cred ca si la Blu-Ray soarta va fi similara. Asta o zic din perspectiva unui mandru posesor de 2 playere Blu-Ray - unul pe PS3 - pe care il folosesc, ca de sunt jocurile decat pe Blu-Ray, si unul pe laptop - pe care il folosesc ca dvd/cd rom si astept sa vad si cand va aparea Windows 7 + x cu 15-20 de giga kitul, pe care in loc sa-l scoata pe 3-4 dvd-uri il vor scoate pe un singur Blu-Ray.

Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Cand esti mai destept decat trebuie...

Nu am putut sa nu ma abtin sa nu scriu si despre asta.
"Stirea" e preluata de pe Boing Boing. Un tip cu numere din Marea Britanie isi face de cap in Germania pentru un simplu motiv - are volanul pe dreapta, iar camerele cu radar (sau radarele cu camera) sunt calibrate sa faca poze la sofer, care sta pe stanga... in Germania.


Asa ca baiatul (sau fata) si-a pus si alter-ego-ul pe locul mortului.
Pe langa faptul ca omul s-a gandit la asta a mai avut si tupeul sa o faca :).

Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Microsoft Apps - mult asteptat si necesar - concurenta sa traiasca!

Microsoft a anunta la PDC '08  - Office web Applications  - lucru mult asteptat si inevitabil, in mare masura, considerand succesul Google Apps. Ahhh, ador micile razboie intre concurenta :). Imi place enorm politica Google, sunt mare fan al aplicatiilor Microsoft (ma refer la cele de programare gen Visual Studio) dar ambele companii parca si-au luat-o in cap in ultimul timp.
Se cred mai monopol decant sunt. Asta e impresia mea.

Uite la browsere ce bine e acum de cand e un pic de concurenta, si asta e abea inceputul (size el cu speranta in glas).
Personal -  urasc IE6, suport IE7 -IE8, folosesc Firefox, completez cu Chrome si ma distez cu Opera si din cand in cand mai adaug un pic de Safari. Un cocktail perfect, toate au plusurile si minusurile lor. Acum cand scriu am 3 browsere deschise - Firefox (pentru pluginuri), IE8 pentru ca e acolo si pot sa vac debug de JS in Visual Studio 2008 fara bataie de cap, Chrome pentru ca e simplu si curat.

Sper sa vedem mai multa diversitate de genul asta peste tot - inclusiv la aplicatiile gen Word.
Traisaca concurenta!

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Google Books isi rezolva problemele

Cei de la Google au inceput sa ajunga la intelegeri cu editurile si sa ajunga la ceva concluzii in cateva procese legate de drepturile de autor.
Ce inseamna asta? Practic ca o sa apara o posibilitate sa vezi tot continutul cartii nu numai cateva "snipeturi"- si aici nu am mai inteles cum... o sa fie gratis, sau o sa cumperi un fel de abonament sau care o fi faza. Cred ca nici ei nu stiu.

Ce am inteles e ca vor sa fac un Books Rights Registry care probabil ca va functiona ca registrul pentru drepturile autorilor pentru muzica.

M-a amuzat un pic cum scrie pe blogul oficial Google - suntem mai aproape de visul original al lui Larry si Serghey :).

Bravo baieti - oricum, laudabila initiativa, si utila. urmarim continuarea...

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Startup - Varianta europeana - Web 2.0 Expo

Saptamana trecuta a avut loc, in Berlin, Web 2.0 Expo, ce s-a vrut a fi un eveniment unde start-upurile din Europa pot sa-si arate muschii si sa-si indese buzunarele cu mult ravnitii bani ai companiilor de venture capital.
Un articol bine scris si documentat il gasiti pe site-ul TechCrunch UK. Este scris de Mike Butcher, care a fost si in juriu. Nu are rost sa repet ce scrie acolo, probabil nu o sa fiu in stare sa prezint la fel de bine ca autorul, asa ca va recomand sa va duceti direct la sursa.

Insa pot sa spun ce mi-a placut mie din conferinta. Apropo, nu am fost la Berlin, dar m-am uitat pe canalul de YouTube al O'Reilly, organizatorul evenimentului.

Mi-a placut la nebunie conceptul celor de la aka aki. Abea astept sa vad asa ceva si pe la noi.
Vezi minutul 21:30 daca nu vrei sa vezi toata prezentarea.



Si mi-a mai placu foarte mult de cei de la Violet - cu iepurii si oglinzile lor :).



Uitati-va, ca merita. Eu cred in viitorul startup-urilor Europene, si de ce nu, cred ca Europa poate fi lider in urmatoarea etapa de evoluti a netului - Web 3.0 sau sub orice alt nume, forma si contiut. Si daca tot vine vorba de Europa, Romania face si ea parte din precedent mentionata adunatura, asa ca sa vedem noi ce putem.

Etichete: , , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

How to get a girl



posted by Anonim | link | 0 comments |

Cloud Computing - varianta Microsoft - Azure

luni, 27 octombrie 2008

Abea a anuntat Amazon ca scoate EC2 din beta si ca baga in beta serviciul EC2 pentru Windows si cei de la Microsoft au dat replica prin Azure Service Platform.
Partea frumoasa a povestii e ca pe langa faptul ca poti sa folosesti aplicatii Microsoft, e si integrata cu .NET, Sql Server si alte servicii Microsoft.
Am vazut pe site-ul Azure scurta prezentare de cum sa faci o aplicatie "Hello Cloud" si am fost impresionat cat de bine e integrat in .NET - inclusiv in versiunile Express

Era de asteptat ca Microsoft sa raspunda, si mi se pare ca o face asa cum trebuie.
Pana una alta, prezentarea lui Ray Ozzie de la PDC '08.

Etichete: , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Batut Galata, jucat in Liga! Galata unde jucat?

via : sport.ro

posted by Anonim | link | 0 comments |

Tweet - Tweet - Tweet - ce sa faci si ce sa nu faci pe Twitter

La noi Twitter nu e foarte popular, eu am inceput sa-l folosesc de curand, si chiar imi place.
Cred ca majoritatea trec prin etapele - ce naiba e si prostia asta, e complet inutil - hai sa-l incerc - e chiar tare.

Idea principala e cat se poate de simpla - microbloging - eu ii zic sms in masa sau bsm (blogged short message).

Am gasit cateva articole cu opinii despre cum va evolua Twitter si cum sa-l folosesti sau sa nu-l folosesti pentru afaceri.
In 2 cuvinte, concluzia mea e - nu produce numai zgomot (ca nu esti bot) fa si conversatie si asculta si de bunul simt, ca nu intereseaza pe nimeni cand te doare in fu... adica cot.

Si inca 2 articole pe aceiasi tema: unu si doi.

Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Cisco pe urmele Microsoft?

Ma intreb ce fac baietii de la Cisco cu noua lor campanie.


Vor oare sa faca ceva similar cu ce au facut cei de la Microsoft cu deja vestitele spoturi Bill Gates + Jerry Seinfield?

Si continuarea aici.

Daca da - eu am doua intrebari:
1) Oare chiar o fi avut campanis Microsoft atata succes incat sa o imite?
2) Cine i-o fi spus lui John Chambers (pentru cei care nu stiu CEO la Cisco) ca are faima lui Bill. eu habar n-am cine era pana de curand. De Bill au auzit toti - fie de bine, fie de rau, fie neutru, dar stiu cine e.

Sunt curios cat succes o sa aiba. Parerea mea e ca daca nu impresioneaza un target foarte bine definit, nu iese nimic.

Si inca o chestie - Cisco nu e Microsoft - toata lumea a vazut Windows si Word, dar cati au vazut un router sau rack Cisco?

Ce e asa de viral - buzz la Cisco? Si cat de interesant poate fi un nou produs Cisco? 

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Dansez pentru tine....de fapt, pentru mine :) - Matt Harding in varianta Bucuresteana

Uite ce am gasit - un tip care, cred eu, a luat idea lui Matt Harding si a dambovitat-o :).


Pentru cei care nu stiu cine e Matt - este un tip care a facut senzatie pe net, mai ales pe Youtube, prin dansul lui facut peste tot in lume. Se zicea ca a fost (si poate inca mai este) cel mai vizionat clip de pe YouTube, cu tot ca nu sunt sigur, dar oricum, lumea s-a uitat la el.


Dupa faima a venit si contractul - cei de la Stride l-au sponsorizat sa se duca si sa continue sa faca filmuletele lui. Stride este o guma de mestecat ;).
Matt a mai dansat si pe la Yahoo dupa ce au reusit sa scape oferta Microsoft si toata lumea era fericita.




Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

UE arata cu degetul spre domeniul telecomunicatiilor in Romania - Dar oare DE CE?

Parca ar fi prima data cand un comisar european ne atrage atentia... S-a intamplat de atatea ori incat s-a banalizat.
A venit si randul lui Viviane Reding - comisarul pentru telecomunicatii.
Practic ce zice ea e ca legislatia nu e prea buna in domeniu, ca nu incurajeaza investitiile...
Ok, asta se stie, dar totusi telecomunicatiile au mers destul de bine in ultimul an la noi.
Ce mi-a atras atentia a fost asta - Commission consults on how to put Europe into the lead of the transition to Web 3.0.
Au deschis si Consultation on the early challenges regarding the "Internet of Things".

Daca citesti cu atentie o sa vezi ca se leaga mult de suportul efectiv pentru web 3.0 - mai pe romaneste - netul - sa merga si pe mobil la viteze mari, si fibra optica, tot tacamul.
Putini stiu ce e web 3.o, cei care pretind ca stiu nu sunt tot timpul de acord. Oricum, UE vrea sa-si lase amprenta in urmatoarea etapa de evolutie a Internetului.
Ce mai zic si altii

Eu cred ca afirmatiile lui Reding au mult de a face cu asta, si nu cu faptul ca se schimba la noi unii din conducere la fel de des ca sosetele.

Oricum, eu cred ca nu avem decat de beneficiat din toata povestea asta. Sunt curios daca va aparea un Silicon Valley Made in UE (sau de ce nu Made in Romania ;) )

Etichete: , , , , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Vizualizam Twitter

duminică, 26 octombrie 2008

Tot pe Twiteer am vazut un (micro) post de la Jow Yang despre un site (Xefer) care iti arata ceva statistici despre cand scrie un anumit utilizator de Twiteer.
Eu nu scriu chiar asa de mult pe Twiteer, dar oricum, a fost interesant sa-mi vad "statisticile".
Pe aceiasi tema, au si altii preocupari. Todd Manning scrie despre un tool care sa-i "arate" conexiunile lui
Ce nu pricep eu - daca Facebook se tot bate cu pumnul in piept ca ei vor sa reproduca "social graph" -ul, de ce nu fac si tooluri grafice? ca in social graph apare si cuvantul "graph".
Chiar daca de cele mai multe ori sunt semi-inutile, parerea mea e ca da bine si e interesant sa-ti vezi tribul.

Adaugat dupa:
Uite inca un tool care iti arata cat % din conversatiile tale sau ale altuia sunt pozitive, negative sau neutre

Etichete: , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Open Facebook - Scribe pentru popor

Se pare ca cei de la facebook au de gand sa scoata la iveala cateva din detaliile de design si un strop de cod sursa al serverelor sale. Cei de la facebook au creat propriiel servere, supranumite Scribe. Un pic mai multe detalii aici.

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

O poveste cu multe zerouri - criza ecnomomica si inflatia in Zimbabwe

Majoritate au auzit probabil de ce se intampla in Zimabwe, despre infaltia incredibila de acolo.
Am citit si in maretul ziar Compact un articol despre asta.
Dar am dat peste un post mult mai bine documentat decat ce am citit si am vazut pe la noi.
Mie mi s-a parut impresionant
Asta e singura poza pe care o pun din articolul original.
Aruncati un ochi, eu dupa ce l-am aruncat mi l-a si deschis ;)

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Comunitate sau Trib

sâmbătă, 25 octombrie 2008

Seth Godin vorbeste in ultima lui carte (Tribes) despre  comunitatile bine inchegate, sau cum le numeste el - triburi. Cartea este foarte interesanta. Chiar daca nu face mai mult decat sa puncteze unele lucruri, cele mai multe evidente, o face foarte bine.
Si ce e si mai frumos - exista si Audiobook, pe care poti sa-l asculti gratis pe Audible.com.
Printre ce am retinut din si mi s-a parut interesant din carte este faptul ca o comunitate nu trebuie sa fie foarte mare ca sa fie si prolifica. Seth zicea ca 1000 de membri sunt suficienti ca sa permita leaderului sa supravietuiasca prin trib si ca sa existe o comunitate activa.
Si ce mi-a placut foarte mult, o idee pe care o vezi in multe din prezentarile lui Seth, este ca nu tr sa te arunci pe mainstream - si sa te concentrezi pe extremitati...
... partea galbena... unde sunt cei care vor sa asculte ce ai de zis si care vor sa faca parte activ din tribul tau. 
Recomand oricui sa asculte sau sa citeasca cartea. sau alte conferinte si lucrari ale lui Seth.

 

Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Rock rusesc - @Fusu

@Fusu - Am citit postul lui Fusu despre ce trupe de rock rusesti ii plac.
Si m-am gandit sa adaug si eu ce-mi place.

Masha i Medvedi (Masha si ursii - in traducere grosolana si motamo)


Nogu Svelo (pe asta nici nu stiu cum sa traduc, dar ca sa zic ceva, as zice - Entora)


Am pus si eu cantecele pe care le mai tin minte si pe care inca le ascult cu placere :)

Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Wassup 2008 aka alegeri gogule?

Totul a pornit de la reclama Budweiser...



A urmat, indubitabil, varianta romaneasca - cu o reclama la  Budai Beer




Si acum asta - voatati baieti numai votati :)
Mie mi se pare foarte buna abordarea baietilor care au facut campania, sau "viralul" daca vrem sa ne dam in stamba ;)




Etichete: , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Gmail + :) = Gmail si Emoticons

vineri, 24 octombrie 2008

Gmail are acum si Emoticons. Uite un print screen din contul meu ;)
Si ce mai zic si altii despre subiect. Dar si sursa originala.
Multumesc Google >:D<

Etichete: , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Fashion show

Etichete:

posted by Anonim | link | 0 comments |

Cum isi omoara timpul Bill?

Eu m-am mai intrebat daca Bill (Gates) o sa ramana doar la administrarea fundatiei, sau se va implica din nou in cea ce stie el sa faca cel mai bine.
Se pare ca bill si-a lansat o noua companie - bgC3, despre care nimeni nu stie prea multe.
Numele, isi dau cu parerea unii, ca cica ar veni de la Bill Gates Company III.
Altii is dau cu parerea ca aceasta misterioasa companie se va ocupa de... "creating catalyst business ideas to spin off to Microsoft, the Gates Foundation or elsewhere" . 
Sau in varianta celor de la JoyOfTech.
Stirea aparent a fost lansata de cei de la TechFlash.

Sa vedem ce o sa mai faca Bill :)

Etichete: ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

SAP + Goldman Sachs + McGraw Hill = $22.7 mil pentru LinkedIn

Suma e mare, dar nu asta face stirea interesanta, cei care investesc in LinkedIn o fac interesanta.
Bravo lor.
In total au strans peste $75.7 milioane in runda D de finantare.
Si uite ce zic ei pe tema asta

"This funding strengthens LinkedIn further, and will help us to continue creating additional services for professionals to connect and collaborate more effectively, around the world."

Mie personal imi place LinkedIn si cum a evoluat, sper sa aiba ucces si in continuare.

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

EC2 poate si Windows

Amazon tocmai a scos din Beta serviciul EC2 si cu asta a facut cateva anunturi 
Printre care si urmatoarele: 

  • Amazon EC2 is now in full production. The beta label is gone.
  • There's now an SLA (Service Level Agreement) for EC2.
  • Microsoft Windows is now available in beta form on EC2.
  • Microsoft SQL Server is now available in beta form on EC2.
  • We plan to release an interactive AWS management console.
  • We plan to release new load balancing, automatic scaling, and cloud monitoring services

EC2 si Windows :). In sfarsit... Chiar daca preturile sunt mai mari macar exista optiunea.
Sursa originala a informatiei este aici
Ca varianta la S3 e si RackSpace. 
Eu astept cu nerabdare raspunsul celor de la Microsoft.

Etichete: , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

...de pe mail (Pentru cine vrea sa faca un ban de alegeri ...)

joi, 23 octombrie 2008

Voi cum considerati un astfel de mesaj primit pe unul din grupurile de la yahoo ?

Organizatie ne afiliata politic cautam studenti voluntari si persoane cu experienta pentru colaborare monitorizare campanie electorala si alegerile parlamentare. Daca doresti sa te faci util trimite-mi te rog un CV la bmandru@yahoo. com


.....eu zic ca e [SPAM]..si trebuie tratat ca atare...

Etichete: , ,

posted by Anonim | link | 0 comments |

28 de cuvinte

Din domeniul "Stiati ca" - stiati ca cei de la Google au o politica sa nu aiba mai mult de 28 de cuvinte pe pagina lor de home? Eu am aflat de curand, si mi s-a parut foarte interesant.
Dar stirea originala din NYT era ca datorita lansarii G1 pe pagina Google acum sunt 39!!! de cuvinte. Textul adaugat este "New! The G1 is on sale now. Learn about the phone". 

Din pacate nu este vizibil decat pe site-ul american si nu am gasit nici o poza.
Cei de la NYT i-au intrebat pe cei de la Google daca isi incalca principiile si raspunsul lor a fost:

“We are currently running a homepage promotion. These promotions appear when we launch a major product or service that users might be interested in, or to support a cause that users care about, including the May Sichuan earthquake relief efforts. Because these promotions appear on our homepage for only a few days at a time, we don’t consider them in our official homepage word count.”

Oricum, mi se pare fascinant faptul ca reusesc sa tina cu dintii de niste principii de genul "regula celor 28 de cuvinte". Chiar cred ca e unul din motivele succesului lor.

Etichete: , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

...a sosit si timpul lor

Dupa ce au trecut mai bine de 10 luni de cand am avut ideea si am luat domeniile ... am pus piciorul in prag si am zis ca e momentul sa finalizam si aceste proiecte. Despre ce este vorba ? Detalii mai tarziu...cand o sa fie si ceva concret publicat pe web...
Intre timp lucaram la finalizarea platformei pe care vor fi dezvoltate si administrate. Am luat legatura cu un "pozar" profesionist....am strans material si maine ne apucam de poze. Sper ca pana saptamana iitoare sa fie si ceva publicat.

Etichete: , ,

posted by Anonim | link | 0 comments |

tren + caldura + aglomeratie = ingredientele perfecte pentru o calatorie "placuta"

Nu stiu cat circula altii de des cu trenul...dar eu o fac saptamanal...si am ajuns sa ma satur de conditiile oferite de CFR pe trenurile accelerate sau rapide...de aglomeratia provocata de navetistii care circula fara bilet...de casierele care uita sa dea restul atunci cand iei bilet...de mirosul de bautura si de muzica la maxim de pe trenuri.



Cum spuneam mai devreme :



tren + caldura + aglomeratie = ingredientele perfecte pentru o calatorie "placuta"


daca pe langa asta mai adaugi lipsa surselor de lumina din compartimente si geamurile blocate(vezi foto) iti vine sa iti bagi .... (piciorul....stiu la ce va gandeati :D) si iti iei bicicleta si carutul de butelii (prietenii stiu de ce) .... si sa nu mai pui piciorul in garile din Romania...


Etichete: , , ,

posted by Anonim | link | 0 comments |

...uite SIVECO....nu e SIVECO

19:43 Stiri ANTENA 1....unul din "spuma" celor de la Siveco se lauda cu solutia lor web (ePortal) care stie sa le faca de toate. Poate fi folosit ca portal de turism , administratie publica si alte multe domenii (as fi citat chiar declaratia lui, dar a fost atat de gg-ita incat am uitat-o in secunda urmatoare - important e ca am retinut esenta). Ma intreb acum : Clatite stie sa faca? :D

Scopul a fost atins ... m-au facut curios si am fugit repede la calculator sa caut despre miraculoasa solutie. Dupa ce caut pe Google dupa "siveco ePortal" am ramas dezamagit... nici un rezultat relevant pe nici o pagina (3 pagini in total) :(. Ori cei de la Siveco isi pastreaza cu sfintenie secretul ...ori au nevoie SEO cat mai urgent.

Nu-i nimic...zic... ma duc la ei pe site ca trebuie sa gasesc...dar nici aici nu reusesc sa aflu mai multe. Mai mult de atat, am parte si de alte surprize...vad cum site-ul lor nu se incarca decat daca in url este specificat "www". Nu credeti? verificati :

fara WWW

cu WWW

Incep sa imi schimb parerea despre unul din granzii industriei softare din Romania. Sper sa observe cineva in timp util si sa schimbe setarile serverului unde este gazduit site-ul.


Etichete: , ,

posted by Anonim | link | 0 comments |

Bietul Zoso...

Am intat azi pe Petitii Online sa vad ce e cu petitia cu drepturile pietonilor despre care am citit in Compact zilele trecute, si luat de curiozitate m-am uitat ce petitii mai fac oamenii. Si am gasit asta: "Impotriva atacurilor lui Zoso asupra petitiilor online"

Saracul Zoso... il ataca oamenii... online :).
Sunt curios cati din cei care o sa voteze au habar cine e :P.

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Mac vc PC - ei Pot si musical sa faca :)

miercuri, 22 octombrie 2008

Pe langa clasicele, deja, spoturi Mac vs PC....


.... a aparut si un musical :)
Atentie - e un pic cam sangeros ;)

Etichete: , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

iPhone Poate dar G1 stie... despre Android si restul

Au fost scrise atatea articole pe tema "iPhone killer" ca pana si cei care le scriu s-au plictisit.
Dar se pare ca pe scena a intrat G1, de la baietii care stiu sa caute - Google.
*sursa originala

Inca nu am pus mana pe un G1 sa am o parere bine formata si informata, dar din ce am citit si am vazut dicutandu-se sunt cel mai de acord cu afirmatiile unui articol din NYT, cum G1 trebuie privit ca 3 elemente care coopereaza: 
- telefonul - produs de HTC;
- reteaua - care in SUA este T-Mobile si, elementule    
- sistemul de operare - Android, pe care il consider cel mai important

Iar Android beneficiaza de reputatia extrem de buna a Google.
Mai e si Open Source, si poti sa faci si aplicatii pentru el.



Parere mea este ca G1 nu va omora iPhone-ul, doar va crea sau extinde o nisa de utilizatori.
Una peste alta iPhone-ul straluceste mai tare, iar G1 e mai hard-core.

Etichete: , , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Ce mai zice, ce mai poate si ce mai face Yahoo

Printre mormanul de stiri legate de rezultatele Yahoo pe trimestrul 3 si cum da Yahoo afara angajati mi-a atras atentia memo-ul trimis de Jerry Yang catre angajatii sai.
Si mai concret, tonul sa si cum incep propozitiile cu litera mica :).
Cat  este de prelucrat, nu stiu, dar e interesant cum isi anunta Yahoo concedierea a 10% din personal.

From: Jerry Yang

To: “all-worldwide@yahoo-inc.com”
Date: Tue, 21 Oct 2008 14:20:21 -0700
Subject: update

yahoos,

i feel it’s important for me to reach out to you after our earnings announcement, and before our all hands meeting tomorrow.

we as a company have been through a tremendously challenging year; and managing the increasingly turbulent global advertising climate has been an important focus for the last three months.

throughout the first three quarters of 2008, we have been balancing between investing in our top priorities, and managing our cost structure. beginning in september, with the help of Bain & Co., we initiated a series of steps to determine how we can become more efficient and productive as an organization.

we heard from you through the YEES survey, and through your suggestions on backyard, and we’ve identified many areas that we all feel we can improve upon. our productivity efforts, based in part on what we heard from you, will involve initiatives such as streamlining our organizational structure through reducing layers and increasing spans of control, and eliminating redundancies. longer term structural efficiencies include consolidating facilities, improving procurement, and standardizing our global technology platforms.

today as part of our q3 earnings release, we said that our goal is to reduce our current annualized cost run rate of roughly $3.9 billion by more than $400 million before the end of 2008. we are targeting non-headcount expenses wherever possible, such as facilities and outside services. however, because compensation expenses are the single largest part of our costs, we anticipate a reduction of at least 10% of our global workforce by year-end.

affected employees will be notified of layoffs in the next several weeks. we understand that hearing this news now creates uncertainty, but we are moving ahead in a way that balances speed with a clear focus on accomplishing what is necessary to set the organization up for long term success. going forward it will continue to be important for us to make the right decisions to keep our business efficient and strong.

having layoffs is very difficult, particularly in light of all we’ve experienced this year. but we don’t take these decisions lightly, and are committed to treating affected employees fairly, offering severance and outplacement services.

the steps we are taking are not easy for us as a company, but as we become more fit as an organization, decision-making will be faster and it will be easier for us all to get more done and stay focused on our strategy. these changes will also prepare us to better deal with the macroeconomic downturn. as with previous downturns, yahoo! continues to be a place where consumers turn for information and communications, and is an integral part of their internet day. as the global economy improves in the future, i certainly believe that we will be stronger and benefit from the actions we are taking now.

as always, i thank you for all you do as yahoos.

best,
jerry

Articolul original il puteti gasi aici.

P.S. Ma gandesc ca adresa de mail e pusa si ea de ochii lumii, altfel ar fi foarte fericiti spammeri :)


Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Sa adaugam taguri "semanatice" putem

marți, 21 octombrie 2008

Daca cineva are curiozitatea sa dea un search despre ce e web3.0 (da, cineva deja se gandeste la asta, chiar daca nu stim bine ce e web2.0) o sa vada, in general Semnatic Web, metadata etc.
Idea e interesanta si doar timpul va demonstra cat de corecta e abordarea.
Intre timp au aparut tot felul de startup-uri pe tema asta. Pluginuri de browsere, gen Glue, sau aplicatii web gen Twine, care vrea sa fie un fel de carnetel de notite inteligent. Cel din urma a fost creat de Nova Spivack, care se autoproclama si se vinde drept un fel de guru al Semantice web.
Sunt si alte exemple, o groaza de infromatii, multe intrebari.
De curand am dat si peste Calais care vrea sa fie un fel de serviciu web cu ajutorul caruia sa bagi metataguri in continutul blogului sau site-ului tau. Idea mi se pare interesanta. Sunt curios si cat de puternic e API-ul lor.

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

poli 2.0 (reloaded)

Au inceput cursurile tinute de cei de la Yahoo, UberVU si Adobe la poli. Scriam despre asta intr-un post precedent. Intre timp baietii au pus aici si inregistrarea primului curs. Dupa cum ziceau si ei pe blogul lor, care intre timp s-a schimbat la fata, inca nu pot sa faca embed.
La tot cursul nu m-am uitat, ca m-au terminat primele 10 minute, tonul ne fiind prea diferit de orice alt curs. Dar cred ca o sa-m fac curaj sa ma uit la tot pana la urma, sa vad ce zic baietii.

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Ursii polari si incalzirea globala


Solutii pentru incalzirea globala pentru ursii polari :).


Sursa originala.

Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Primele investitii de la SeedMoney

Compania de tip venture capital Seed Money, a inceput sa investeasca in cateva proiecte autohtone, cum ar fi www.captaingo.com (antreprenori Laviniu Oane si Lavinius Marcu), www.strada32.com (antreprenor Radu Spineanu), www.zazazoo.ro (antreprenori Catalina Rusu si Octav Druta) si www.2parale.ro (antreprenor Radu Spineanu).
Vaietii zic ca vor sa mai investeasca cam 500.000 Euro pana la sfarsitul anului.
O investitie este intre 10.000 si 50.000 euro.

Mai multe informatii gasiti aici.

Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Sa recilclez mobilul vechi YO pot (revolutions - ca de, vine dupa reloaded*)

luni, 20 octombrie 2008

Scriam saptamana trecuta de campanie de reciclare a mobilelor. Si cum ziceam atunci ca maine ma duc sa vad daca e pe bune sau nu, maine a si trecut si a ajuns o zi din saptamana trecuta.
Dar una peste alta, azi mi-am rupt ceva timp si m-am dus la cel mai apropiat sediu Vodafone, cu punguta cu telefoane si vre-o 4 baterii vechi + un incarcator de masina vechi si vre-o 2 din astea obisnuite.
Ajung eu acolo, si caut vestita cutie, ca asa scrie pe site. Caut si n-o vad.
Asa ca stau pana se elibereaza cineva. Dupa 10 minute de cautat cutii si asteptat, reusesc sa ma bag in seama si sa zic ca am si eu punguta sus mentionata si intreb naiv, deja fara speranta - "Campania cu reciclatul mai e valabila"? Spre uimirea mea totala raspunsul a fost "DA".
"Cate mobile aveti?", sunt eu intrebat - "2", raspund eu. Si asa ca mi se pun in brate 2 foi de hartie (aka formulare) sa le completez.
Pe foi scria cam asa: subsemantul X-ulescu, declar ca imi iau gandul de la aparatele pe care le las lor. Si aparatul e marca XYZ si modelul ZYX si cu codul IMEI (daca va intrebati ce e ala, vedeti ca tebuie sa desfaceti mobilul, si sub baterie e un cod de vre-o 15 cifre, e ala e). Si asta de 2 ori.
10 minute mai tarziu, si dupa o copie de buletin facuta, ca tebuie si aia, am lasat eu victorios punguta cu de toate, in sfarsit la o tanti, care nu semana a cutie de colectat mobile. Intreb cu speranta in glas "asta e tot?", mi se raspunde ferm si jovial, ca de, era sfarsitul programului, "da", si plec eu fericit acasa, fara sa mai intreb de cadouri sau alte dracii... Pe foaia completata zicea si ceva de un cadou pentru fiecare mobil, dar ei sa fie sanatosi, cu brelocul lor cu tot.

Si uite asa, YO-pot sa stau 30 de minute si sa completez 2 formulare ca sa dau o punguta cu mobile si accesorii la reciclat. Dar ma intreb oare cati au atata rabdare? Si mai ales, unde naiba e cosul ala unde trebuie sa le lasi si sa pleci...
Mai tot e bine, inceputul e greu, greu rau...

*n.r. - vezi seria Matrix ;)

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Here comes a nother bubble :)

Un cantecel despre...

Etichete: ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Google vs Banner

joi, 16 octombrie 2008

Se pare ca cei de la Google isi calca pe principii si o sa furnizeze prin sistemul de AdSense si bannere. Interesanta decizie, considerand ca au plecat la drum sustinand mare si tare ca ei sunt impotriva bannerelor (mai ales pe site-ul propriu) si al popupurilor etc etc. Au revolutionat prin AdWords si acum isi schimba perspectiva... Pareri mai documentate decat a mea au si altii.
Se pare ca pentru inceput Google o sa tina un pic de principiile lor si nu o sa puna reclame sub forma de banner pe propriul site, doar o sa le distribuie la reteaua de utilizatori de AdSense.
Oricum, sunt curios daca o sa vedem si Google Popup :).
Intre timp puteti citi mai multe pe RWW sau direct de la sursa.
Si un mic sfat de la Google despre cum sa construiesti un banner.

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Copii, profesori si raspunsuri

TEACHER:   Maria, go to the map and find North America ..
MARIA:      Here it is.
TEACHER:  Correct. Now class, who discovered America ?
CLASS:        Maria.
____________________________________

TEACHER:  John, why are you doing your math multiplication on the floor?
JOHN:         You told me to do it without using tables.
__________________________________________
TEACHER:  Glenn, how do you spell 'crocodile?'
GLENN:       K-R-O-K-O-D-I-A-L'
TEACHER:  No, that's wrong
GLENN:       Maybe it is wrong, but you asked me how I spell it...
___________________________________________
TEACHER:  Donald, what is the chemical formula for water?
DONALD:     H I J K L M N O.
TEACHER:  What are you talking about?
DONALD:     Yesterday you said it's H to O.
__________________________________

TEACHER:  Winnie, name one important thing we have today that we didn't
have ten years ago.
WINNIE:     Me!
__________________________________________

TEACHER:  Glen, why do you always get so dirty?
GLEN:        Well, I'm a lot closer to the ground than you are.
_______________________________________

TEACHER:    Millie, give me a sentence starting with 'I.'
MILLIE:          I is..
TEACHER:    No, Millie..... Always say, 'I am.'
MILLIE:          All right.......  'I am the ninth letter of the
alphabet.'
______________ ___________________
TEACHER:   George Washington not only chopped down his father's cherry
tree, but also admitted it. Now, Louie, do you know why his father
didn't punish him?
LOUIS:     Because George still had the axe in his hand.
______________________________________

TEACHER:  Now, Simon, tell me frankly, do you say prayers before eating?
SIMON:      No sir, I don't have to, my Mom is a good cook.
______________________________

TEACHER:   Clyde , your composition on 'My Dog' is exactly the same as
your brother's. Did you copy his?
CLYDE :      No, sir.  It's the same dog.
___________________________________
TEACHER:     Harold, what do you call a person who keeps on talking when
people are no longer interested?
HAROLD:       A teacher

Etichete: ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Gainarii... filosofice, sau de ce sa treci strada

Why did the chicken cross the road?

BARACK OBAMA:
The chicken crossed the road because it was time for a change! The chicken wanted change!

JOHN MC CAIN:
My friends, that chicken crossed the road because he recognized the need to engage in cooperation and dialogue with all the chickens on the other side of the road...

SARAH PALIN:
Because, praise Jesus, I was goona shoot his sorry liberal a** off for blocking my view of Russia!

HILLARY CLINTON:
When I was First Lady, I personally helped that little chicken to cross the road. This experience makes me uniquely qualified to ensure right from Day One that every chicken in this country gets the chance it deserves to cross the road. But then, this really isn't about me.

GEORGE W. BUSH:
We don't really care why the chicken crossed the road. We just want to know if the chicken is on our side of the road, or not. The chicken is either against us, or for us. There is no middle ground here.

DICK CHENEY:
Where's my gun?

COLIN POWELL:
Now to the left of the screen, you can clearly see the satellite image of the chicken crossing the road.

BILL CLINTON:
I did not cross the road with that chicken. What is your definition of crossing?

AL GORE:
I invented the chicken.

JOHN KERRY:
Although I voted to let the chicken cross the road, I am now against it! It was the wrong road to cross, and I was misled about the chicken's intentions. I am not for it now, and will remain against it.

AL SHARPTON:
Why are all the chickens white? We need some black chickens.

DR. PHIL:
The problem we have here is that this chicken won't realize that he must first deal with the problem on this side of the road before it goes after the problem on the other side of the road. What we need to do is help him realize how stupid he's acting by not taking on his current problems before adding new problems.

OPRAH:
Well, I understand that the chicken is having problems, which is why he wants to cross this road so bad. So instead of having the chicken learn from his mistakes and take falls, which is a part of life, I'm going to give this chicken a car so that he can just drive across the road and not live his life like the rest of the chickens.

ANDERSON COOPER, CNN:
We have reason to believe there is a chicken, but we have not yet been allowed to have access to the other side of the road.

NANCY GRACE:
That chicken crossed the road because he's guilty! You can see it in his eyes and the way he walks.

PAT BUCHANAN:
To steal the job of a decent, hardworking American.

MARTHA STEWART:
No one called me to warn me which way that chicken was going. I had a standing order at the Farmers Market to sell my eggs when the price dropped to a certain level. No little bird gave me any insider information.

ERNEST HEMINGWAY:
To die in the rain, alone.

JERRY FALWELL:
Because the chicken was gay! Can't you people see the plain truth? That's why they call it the other side. Yes, my friends, that chicken is gay. And if you eat that chicken, you will become gay, too. I say we boycott all chickens until we sort out this abomination that the liberal media whitewashes with seemingly harmless phrases like the other side.

GRANDPA:
In my day we didn't ask why the chicken crossed the road. Somebody told us the chicken crossed the road, and that was good enough.

BARBARA WALTERS:
Isn't that interesting? In a few moments, we will be listening to the chicken tell, for the first time, the heart warming story of how it experienced a serious case of molting, and went on to accomplish its lifelong dream of crossing the road.

ARISTOTLE:
It is the nature of chickens to cross the road.

JOHN LENNON:
Imagine all the chickens in the world crossing roads together, in peace.

BILL GATES:
I have just released eChicken2008, which will not only cross roads, but will lay eggs, file your important documents, and balance your checkbook. Internet Explorer is an integral part of eChicken2008. This new platform is much more stable and will never crash.

ALBERT EINSTEIN:
Did the chicken really cross the road, or did the road move beneath the chicken?

COLONEL SANDERS:
Did I miss one?


and of course, my favorite,

DR SEUSS:
Did the chicken cross the road?
Did he cross it with a toad?
Yes, the chicken crossed the road,
But why it crossed I've not been told.

Etichete: ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

YO-Pot sa instalez windows media player 11 fara sa am windows original

miercuri, 15 octombrie 2008

Eu asa am facut sa imi mearga:

1. extract WMP11 installer using WinRAR or PowerArchiver from wmp11-windowsxp-x86-enu.exe
2. In the extraction folder, install (run) wmp11.exe and then restart Windows.
3. Next, again in the extraction folder, install umdf.exe, wmdbexport.exe and wmfdist11.exe and then restart Windows.
4. Using WinRAR or PowerArchiver, extract the contents of wmp11.exe
Locate the update folder from the extraction from wmp11.exe and run update.exe inside the update folder.

altfel nu mi-a mers

ideea am luat-o de aici:

http://www.mydigitallife.info/2006/06/13/install-windows-media-player-11-bypass-windows-genuine-advantage-wga-validation-workaround/

http://www.mydigitallife.info/2006/10/31/how-to-hack-and-install-windows-media-player-11-final-bypass-genuine-windows-validation/

Teapa Nenea Bill ;)

Etichete: , , ,

posted by Paraschiv Andrei | link | 0 comments |

Sa recilclez mobilul vechi YO pot (reloaded)

Se pare ca s-a relansat campania de reciclat mobile vechi la Vodafone.
Baietii de la reciclam.ro (si bine faceti, as adauga) sustin ei acolo ca din martie 2007 e campania.
Dar de, in martie 2008 m-am dus la Vodafone cu o punguta de telefoane vechi si mi-au zis ceva de genul - haha, pai de cateva luni nu se mai colecteaza, ca nu stiu ce s-a intamplat cu firma care le colecta haha.
Sa speram ca acum ii tine mai mult.
Maine ma infintez cu punguta iar la ei, sa vad daca e pe bune sau nu.
Reciclam, reciclam

Etichete: ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Decat cu rusii in spatiu... ei pot ajunge

Uite ca s-a ajuns si aici... Americanii depind de rusi ca sa ajunga in spatiu...
Pentru cei pasionati, un slideshow interesant gasiti aici.

Nu e nimic nou, se stia de ceva timp despre faptul ca americanii o sa depinda de rachetele si capsulele Soyuz, cel putin pana in 2015, dar totusi...

Se pare ca ei POT ajunge doar asa in spatiu, pana cand nu o sa ia liftul... japonezilor. Baietii se pare ca nu glumesc pe tema asta :)

Om trai si om vedea cine ce face si ce Poate

Etichete: , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

Bob Parsons Rules for success in business and live

marți, 14 octombrie 2008

1. Get and stay out of your comfort zone.I believe that not much happens of any significance when we're in our comfort zone. I hear people say, "But I'm concerned about security." My response to that is simple: "Security is for cadavers."

2. Never give up. Almost nothing works the first time it's attempted. Just because what you're doing does not seem to be working, doesn't mean it won't work. It just means that it might not work the way you're doing it. If it was easy, everyone would be doing it, and you wouldn't have an opportunity.

3. When you’re ready to quit, you’re closer than you think. There's an old Chinese saying that I just love, and I believe it is so true. It goes like this: "The temptation to quit will be greatest just before you are about to succeed."

4. With regard to whatever worries you, not only accept the worst thing that could happen, but make it a point to quantify what the worst thing could be. Very seldom will the worst consequence be anywhere near as bad as a cloud of "undefined consequences." My father would tell me early on, when I was struggling and losing my shirt trying to get Parsons Technology going, "Well, Robert, if it doesn't work, they can't eat you."

5. Focus on what you want to have happen. Remember that old saying, "As you think, so shall you be."

6. Take things a day at a time.No matter how difficult your situation is, you can get through it if you don't look too far into the future, and focus on the present moment. You can get through anything one day at a time.

7. Always be moving forward. Never stop investing. Never stop improving. Never stop doing something new. The moment you stop improving your organization, it starts to die. Make it your goal to be better each and every day, in some small way. Remember the Japanese concept of Kaizen. Small daily improvements eventually result in huge advantages.

8. Be quick to decide. Remember what General George S. Patton said: "A good plan violently executed today is far and away better than a perfect plan tomorrow."

9. Measure everything of significance. I swear this is true. Anything that is measured and watched, improves.

10. Anything that is not managed will deteriorate.If you want to uncover problems you don't know about, take a few moments and look closely at the areas you haven't examined for a while. I guarantee you problems will be there.

11. Pay attention to your competitors, but pay more attention to what you’re doing. When you look at your competitors, remember that everything looks perfect at a distance. Even the planet Earth, if you get far enough into space, looks like a peaceful place.

12. Never let anybody push you around. In our society, with our laws and even playing field, you have just as much right to what you're doing as anyone else, provided that what you're doing is legal.

13. Never expect life to be fair. Life isn't fair. You make your own breaks. You'll be doing good if the only meaning fair has to you, is something that you pay when you get on a bus (i.e., fare).

14. Solve your own problems. You'll find that by coming up with your own solutions, you'll develop a competitive edge. Masura Ibuka, the co-founder of SONY, said it best: "You never succeed in technology, business, or anything by following the others." There's also an old Asian saying that I remind myself of frequently. It goes like this: "A wise man keeps his own counsel."

15. Don’t take yourself too seriously. Lighten up. Often, at least half of what we accomplish is due to luck. None of us are in control as much as we like to think we are.

16. There’s always a reason to smile. Find it. After all, you're really lucky just to be alive. Life is short. More and more, I agree with my little brother. He always reminds me: “We’re not here for a long time, we’re here for a good time!”

Copyright © Bob Parsons

posted by Anonim | link | 0 comments |

...de pe mail (Litera P)

luni, 13 octombrie 2008

> Cum te numesti, Domnule ?
> Petru Potopeanu
>
> Si ce lucrezi ?
> Prepar pesti pentru pulverizat.
>
> Bine, dar ce anume operatii faci ?
> Pun pestele pe placi, potrivesc placile pe plite, pregatesc
> patru putini
> pentru pestele prajit, pulverizez pasta produsa, pun pe
> pungi.
>
> Dar de ce vorbesti numai cu "P"?
> Poftim ?
>
> De ce vorbesti numai cu "P"?
> Pentruca pot pronunta pe P perfect perceptibil.
>
> Ei, asta e acum ! Pun ramasag ca la intrebarile mele vei
> gresi.
> Primesc.
>
> Pe cit ?
> Pun prinsoare pe patru poli !
>
> S-a facut. Spune-mi ce-ti place sa maninci ?
> Peste, pastravi, plachie, potirnici, prepar piftie
> piperata, pirjoale,
> pastrama, papricas, papanas, porumbei, pui pane.
>
> Si ce vin bei ?
> Pinot, pelin, porto.
>
> Si ce desert ?
> Placinte, prajituri, pepene, prune, pere, portocale,
> piersici.
>
> Dar inghetata obisnuesti ?
> Putin profiterole, parfait ( parve..).
>
> Spune-mi cum iti petreci timpul liber ?
> Primavara prefer plimbarile pe potecile padurilor, prin
> parcuri.
>
> Dar vara ?
> Pescuiesc.
>
> Si iarna ?
> Patinez.
>
> Te pomenesti ca poti sa-mi spui o poezie cu litera
> "P"?
> Pot.
>
> Asta nu o mai cred. Spune-o !
> POEZIA POETULUI PETRU POTOPEANU:
> "Prin pustiuri, peste pietre,
> Pasari, pilcuri pribegesc,
> Parasindu-si puii proprii
> Pe pamintul parintesc.
> Prima pasare, pilotul,
> Plescaia puternic pliscul,
> Patina privind pamintul,
> Pajistea, padurea, pliscul."
>
> Bine ! Spune-mi textual ce i-ai spus nevestei cind ai
> plecat?
> Paraschiva papusico, pentru prinz prepara putin patrunjel
> pe potirnichi.
> Pa!
>
> Vad ca am pierdut.
> Pardon, platesti patru poli pentru pierderea pariului.
>
> Platesc.
> Pune paralele pe portofel.
>
> Inca o intrebare.
> Poftim?
>
> Ce adresa ai matale ?
> Prelungirea Popa Petre 4, parter, plecind prin Pingari,
> peste pod.
>
posted by Anonim | link | 0 comments |

La poli un curs despre aplicatii web - poli2.0

duminică, 12 octombrie 2008


Cei de UberVU, Adobe si Yahoo tin un curs pe 16 octombrie la Poli despre cum sa construiesti aplicatii web la scara mare.
http://poli20.org/

Nu ca iubim noi poli prea mult (unii dintre noi chiar deloc, vezi aici), dar ar putea fi interesant evenimentul.

Curs interesant - se pare ca ei pot!

Etichete: , , ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

YO Pot sa trec strada, dar tu?

sâmbătă, 11 octombrie 2008

De fiecare data cand vad un caine vagabond stand la semafor si asteptand sa se faca verde pentru pietoni, in timp ce personajele bipede trec cu capul in sacosa printre masini ma intreb cum invata potaia de pavea cum, cand si pe unde sa treaca strada... si in acelasi timp, de ce fiintele superioare, pe hartie cel putin, nu invata acelasi lucru. Stiu ca am citit acum ceva timp un articol in ziar despre cum potaia de pavea a evoluat, ca si inteligenta. Acolo un domn cercetator zicea ca unii caini au invatat sa foloseasca transportul in comun, nu numai sa treaca strada. Articolul era despre caini din Moscova. Am mai vazut si la noi la metrou caini, care pareau sa stie destul de bine unde se duc si de ce. Oricum, se pare ca ei pot sa treaca strada la semafor, cand e verde :).

Etichete: ,

posted by Liviu | link | 0 comments |

dupa lupte seculare ....

miercuri, 8 octombrie 2008

Iata ca tanara dar indrazneata noastra echipa a depasit si prima defectiune tehnica. Da prieteni acum si eu pot posta pe minunatul blog.

Ceva imi spune ca ne vom aminti aceasta zi mult timp de acum inainte.

Yo pot.
posted by Paraschiv Andrei | link | 0 comments |

el nu poate

el nu poate - avem si prima problema tehnica :), unul dintre Autorii blogului nu reuseste sa se inregistreze, fiind primit de catre criptica eroare bX-b0uqh3. Studiem si speram ca o sa putem... sa ne inregistram cu totii.
posted by Liviu | link | 0 comments |

YO-pot : ....sa scriu primul

Deci...in sfarsit, s-a gasit unul....care s-a indurat sa isi rapeasca 10 minute din timpul petrecut la serviciu sa creeze un blog....si chiar mai mult de atat , a mai trimis si invitatii la colegii de serviciu ( ca sa le rapeasca si lor alte 10-20-30...sau cine stie cate minute)....FELICITARILE MELE NENICA !!!

Etichete:

posted by Anonim | link | 0 comments |
octombrie 2008
noiembrie 2008
decembrie 2008